معماري اصفهان 50 ص

معماري اصفهان 50 ص

 براي توضيحات بيشتر و دانلود كليك كنيد

 

 

 

  • معماري اصفهان 50 ص
    معماري اصفهان 50 صدسته: معماري
    بازديد: 46 بار
    فرمت فايل: doc
    حجم فايل: 1442 كيلوبايت
    تعداد صفحات فايل: 50

    معماري اصفهان 50 ص

    قيمت فايل فقط 3,400 تومان

    خريد

    تحقيق معماري اصفهان

    (درخشنده ترين نگين انگشتري معماري و شهرسازي عصر صفوي)

    موقعيت: ميدان امام حسين(ع) خيابان سپاه

    سال تاسيس:  11 هجري قمري (دوره شاه عباس اول)

    طول تقريبي: 507 متر و عرض 158 متر

    سه بناي مسجد امام ، مسجد شيخ لطف الله و سر در بازار قيصريه با طاقهاي متحدالشكل به هم مربوط شده اند اين ميدان محل انجام مسابقات و بازي هاي معمول آن عصر (چوگان، قاپوق اندازي) بوده و سان و رژه سربازان بوده است. غرفه هاي دو اشكوبه محل داد و ستد و تجارت بوده دور تا دور اين ميدان را احاطه كرده است.

    چهار طرف ميدان چهار بازار قرار گرفته كه به وسيله مغازه هاي داخل ميدان به ميدان مربوط مي شوند

    قسمتهاي ديدني ميدان عبارت است از:

    چهار بناي معروف مسجد امام

    مسجد شيخ لطف الله

    عمارت عالي قاپو

     سر در بازار قيصريه

    دو دروازه سنگي چوگان در شمال و جنوب ميدان

    با انتخاب اصفهان به پايتختي و گسترش شهر به طرف جنوب، ميدان عظيم امام با طول تقريبي 507 و عرض 158 متر در شرق گردشگاه چهارباغ به عنوان يكي از ويژگي هاي عصر صفوي مطرح گرديد. در طراحي شهري اين ميدان به عنوان عضو اصلي گسترش شهر مورد توجه قرار مي گيرد و تا مدتها بعد از بزرگترين و زيباترين ميدان هاي جهان ناميده مي شود.

    ميدان امام  به جاي ميدان كوچكي كه از دوران تيموريان باقي مانده بود احداث گرديد. به هنگامي كه دو مسجد امام و شيخ لطف الله و سردر بازار قيصريه ساخته شد اين 3 بنا با طاقهاي متحدالشكل به هم مربوط شدند و با پايان يافتن ميدان و خاتمه تزئينات، كف آن شن ريزي و مسطح شد. از اين زمان بود كه ميدان براي انجام مسابقات و بازي هاي معمول آن عصر مانند چوگان و قاپوق اندازي مورد استفاده قرار مي گرفت و سان و رژه سربازان و سپاهيان نيز در همين محل انجام مي شد. دو ستون سنگي كه در جلو مسجد امام واقع شده و قرينه آنها نيز روبروي بازار قيصريه هستند بيانگر انجام بازي چوگان و ساير ورزش ها در ميدان مي باشند.

    « در گرداگرد كناره ميدان نهري به عرض 3 متر و عمق 2 متر جريان داشت. در طول نهر رديفي از درختان چنار بر رهگذران سايه مي افكند. ميدان روزها اغلب پوشيده از چادر دستفروشان بود و در طول روز افرادي از مليت هاي مختلف نظير انگليسي، هلندي، پرتغالي، عرب، ترك، يهودي، ارمني، روسي و هندي به اين محل مي آمدند ».

    شبها نيز ميدان به محل تردد بازيگران، شعبده بازان، خيمه شب بازان، بند بازان و قصه گويان تبديل مي شد.

    به غير از بناهاي تاريخي چهارگانه كه در چهار سمت ميدان قرار گرفته اند و به جز خيابان هائي كه از ميدان مي گذرند دور تا دور ميدان را غرفه هاي دو اشكوبه احاطه كرده اند.

    اين غرفه ها در آن روزگار به داد و ستد و تجارت اختصاص داشتند. همچنان كه امروز همين كاربري حفظ شده و انواع صنايع دستي و منسوجات كار اصفهان در آنها به مسافران و گردشگران عرضه مي شود.

    چهار طرف ميدان، چهار بازار قرار گرفته كه به وسيله مغازه هاي داخل ميدان به ميدان مربوط مي شوند. اين بازارها در روزگار صفويه هر يك به شغلي اختصاص داشت.

    بيشتر سياحان و جهانگرداني كه از اصفهان مطلب نوشته اند بر شكوه و عظمت ميدان نقش جهان تأكيد كرده و از حضور سفرا و نمايندگان خارجي و ساير اتباع كشورهاي ديگر در اين ميدان خاطراتي را ذكر كرده اند.

    به نوشته برخي از اين سفر نامه ها، بسياري از مذاكرات تاريخي كه بين دولتمردان ايران و فرستادگان خارجي انجام مي شد در همين ميدان صورت مي گرفت.

    مقدمات احداث موزه بزرگ اسلامي در طبقه فوقاني ميدان انجام شده و به زودي ميدان بزرگ و با عظمت امام  محلي براي نمايش و ارائه آثار اسلامي خواهد بود.

    آنچه درباره ميدان امام  مي توان گفت اينكه اين اثر نفيس و با شكوه كه در دنيا از شهرتي چشمگير و بي نظير برخوردار است با مجموعه عناصر و عملكردهائي كه در نقش هاي سياسي، مذهبي، اقتصادي، توريستي، و تفريحي داشته پيوسته در آسمان هنر و زيبائي ايران و جهان مي درخشد. بطوري كه با جرأت مي توان ادعا كرد كه اين ميدان همراه با فضاهاي تكميلي و عناصر مربوط به آن يعني عمارت عالي قاپو، مسجد شيخ لطف الله، مسجد امام، توحيد خانه، سردر قيصريه و راسته بازارها به تنهائي با تمام زيبائي ها و جاذبه هاي جهانگردي ايران برابري مي كند.

    قيمت فايل فقط 3,400 تومان

    خريد

    برچسب ها : معماري اصفهان 50 ص , معماري اصفهان , دانلود معماري اصفهان 50 ص , دانلود معماري اصفهان , دانلود تحقيق معماري اصفهان , دانلود تحقيق در مورد معماري اصفهان , دانلود تحقيق و بررسي معماري اصفهان , بررسي معماري اصفهان , معماري , بررسي معماري , تحقيق و بررسي در مورد معماري اصفهان

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.